Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · EU : Den antisemitiske antikhandlaren

Idag råkade jag ut för något märkligt, och obehagligt. Jag är väldigt historieintresserad, och är förtjust i antikaffärer. Idag, efter Centerpartiets utbildning för oss kandidater till Europaparlamentsvalet var över, ägnade jag mig åt att ströva omring i centrala Stockolm. Jag råkade hitta en härligt rörig antikaffär, där jag gick in för att botanisera bland böcker, värjor, frimärken och allt annat som fanns i kaoset. Efter en stund noterade jag att det fanns ovanligt många nazistprylar – Hitlerjugend-dolkar, en komplett SS-uniform, medaljer och den del annat. Det betyder oftast ingenting annat än att man är intresserad av militärhistoria. Men jag började tala med affärsinnehavaren, och det dröjde inte många sekunder innan han började anklaga judarna för allt möjligt. Det var judarna som förstörde Rysslands ekonomi på 90-talet, det var judarna som drev upp priserna på gamla värjor, det var judarna som styrde världspressen…. på de få minuter vi talade hann han anklaga judarna för allt möjligt. Ett riktigt, gammaldags, ingrott judehat!

För övrigt tycker jag det är förfärligt att Riddarholmskyrkan är stängd från september till maj. Jag ville gå dit och titta på de 17 kungagravar som finns, men icke. Jag får vänta till maj.

Copyright Niklas Carlsson © 2013