Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · media : Norsk Molgan körde rattfull

Den här nyheten från TT är otroligt rolig! Särskilt konstaterandet från tingsrätten att ”berättelsen i vissa delar ger utrymme för tvivel.” Samtidigt är det självfallet illa om man i Sverige kan komma undan med rattfylla, och kanske till och med få skadestånd, genom en sån här historia.

Skyllde på Molgan – friades Av TT En 23-årig friades från anklagelser för rattfylleri efter att ha påstått att en man vid namn Molgan kört hans bil.

KARLSTAD. Molgan ska ha varit 120–130 centimeter lång, haft långt hår till knäna, burit vita byxor och brutit på norska, enligt vad mannen berättade i förhör.

Nu kräver 23-åringen enligt flera medier 100 000 kronor i skadestånd av justitiekanslern (JK) för det halvår han inte kunde köra lastbil eftersom hans körkort blev indraget.

Det var sommaren 2006 som den då 21-årige mannen greps av polis. För en kort stund hade polismannen då tappat bilen med blicken och när han kom fram till den parkerade bilen stod 23-åringen vid höger sida och förardörren var öppen. I förhör ska mannen ha berättat att Molgan redan hade hunnit smita från platsen.

Värmlands tingsrätt ogillar åtalet även om det konstateras i domen att berättelsen i vissa delar ger utrymme för tvivel.

Mannen blodalkoholhalt uppgick till 1,25 promille.

Namnet Mållgan är känt som en låtsaskompis i barnböckerna om Alfons Åberg.

Copyright Niklas Carlsson © 2013