Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · politik : Obama ger hopp, men kommer göra många besvikna

Barack Obama är president i USA sedan en timme tillbaka. Efter en mindre fadäs när han svor eden håll han ett mycket bra installationstal. Han betonade det internationella samarbetet och samförståndet, och tog avstånd från polariseringen under Bush. Han pratade naturligtvis om finanskrisen, men även om miljöproblemen och kärnvapenhotet. Han betonade också att staten ska spela en aktivare roll i ekonomin, där han framhöll marknadens kraft men att den ibland behöver tyglas för att hamna rätt. Obamas tal innehöll många välformulerade meningar som kan bli retorik-klassiker, men det kan bara tiden utvisa.

Nu har han en världs förhoppningar att bära på sina axlar, och kommer garanterat att misslyckas. Det är omöjligt att leva upp till allt som förväntas, men han kan ändå åstadkomma mycket. Jag ser med spänning fram emot det kommande året.

Bild från SvDs artikel.

Copyright Niklas Carlsson © 2013