Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · politik : Sossarna i Nybro sparkar hårt på de redan utsatta

Igår var jag i Nybro och deltog i en manifestation för att protestera mot de styrande sossarnas hårda nedskärningar i anslagen till Studieförbundet Vuxenskolans handikappverksamhet och i anslagen till RIA. RIA driver en second-hand butik, och där arbetar personer som inte alltid klarar att ha ett vanligt arbete. Om de nu får sluta är det troligt att flera av dem kommer behöva socialbidrag istället (som kommunen får betala). Det finns ingenting som säger att kommunen i verkligheten sparar några pengar på sina nedskärningar, kostnaderna flyttas bara mellan olika konton – och människor kommer till skada.

Nybro kommun har en svår ekonomisk situation, men “besparingar” som inte sparar pengar men skadar människor är inte vettigt.

Copyright Niklas Carlsson © 2013