Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · militären : Navy for moms

”You gave them values. We give them the opportunity.” Det är amerikanska marinens nya slogan för sin satsning på NavyForMoms.com, som en en propagandasajt som riktar sig mot oroliga anhöriga till soldaterna.

”Du gav dem värderingarna. Vi ger dem möjligheterna.” Vilka möjligheter syftar man på? Om Irakveteranen Jason (som jag skrev om i förrgår) skulle säga nåt om det så är det väl att man ges ”möjligheten” till posttraumatisk stress och mardrömmar för resten av livet. Hmmm….

Jag är inte pacifist – det finns många gånger det behövs militära krafter. Men jag gillar inte den amerikanska propagandan för militären, den glorifierar det för mycket.

Copyright Niklas Carlsson © 2013