Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Arabvärlden : Vansinnet skördar nya segrar
Svd har idag en artikel med rubriken ”Kommer USA anfalla Iran?”, där man försöker reda ut lite av frågorna kring detta.

Bland annat kan man läsa att ”som motiv för ett anfall är det inte omöjligt att de amerikanska
förlusterna i Irak kommer att anges. Vita huset påstår att vapen från
iranska revolutionsgardister har orsakat amerikanska soldaters död i
Irak.”

Hmmm…. Så bästa sättet att minska förlusterna är att starta ytterligare ett krig? Även om amerikanerna kommer hålla sig till anfall från luften, kommer Teheran naturligtvis att svara med att anfalla amerikanska trupper och andra amerikanska mål runt om i världen, och förlustsiffrorna i Irak lär knappast påverkas i positiv riktning. Om Iran vill svara på luftanfallen genom attacker på marken, är soldaterna i Irak det närmaste och mest självklara målet.

Det ryktas också om att Bush planerar att anfalla Iran innan presidentvalet i USA, för att förmå folket att rösta på en kraftfull president som kan hantera kriget (och är krigisk) – det vill säga en republikan. Mycket oroväckande.

Det är vansinne att inleda ännu ett krig, USA mäktar knappt med konflikterna i Irak och Afghanistan. Särskilt inte med tanke på att man samtidigt ska bemanna alla sina militärbaser i 150 (!) länder runt om i världen.

Copyright Niklas Carlsson © 2013