Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · gratis : Äntligen är Ubuntu 7.10 här

Ubuntu är ett gratis operativsystem, ett alternativ till Microsoft Windows. Dessutom ett mycket bra alternativ, med massor av gratis programvara och hög säkerhet. Idag släpptes den senaste versionen, Ubuntu 7.10.

Klicka här för den internationella hemsidan

Klicka här för den svenska hemsidan.

Om man vill prova Ubuntu utan att installera det går det alldeles utmärkt. Om man har en cd-skiva med ubuntu på kan man starta datorn från skivan och köra Ubuntu. Det går lite långsammare än om det är installerat, och inga ändringar sparas såklart.

Själv kör jag datorn med dual-boot, det vill säga att jag har både Ubuntu och Windows. Mest för att det är kul.

Copyright Niklas Carlsson © 2013