Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · politik : Chili-terrorister och paniksyndromet
En thairestaurang i London tillverkade en extrastark chilisås, vilket orsakade en stark doft i kvarteret. Det utlöste ett terroralarm, man trodde det var en kemisk attack mot staden… Polis och brandkår med specialutrustning inkallades, gator spärrades av och Thairestaurangen fick dörren insparkad. Kocken lär ha blivit förvånad. Särskilt som de har tillagat såsen ett otal gånger tidigare under de 17 år rörelsen funnits.

Paniksyndromet i väst har nya ohejdade framgångar. Att dödas av en terrorist måste vara ett av de absolut minst sannolika sätten att förolyckas i västvärlden. Paniken har liksom ingen rimlig proportion i förhållande till den egentliga risken. Samma syndrom som orsakar inskränkningar i yttrandefriheten m.m. i syfte att ”skydda oss” mot terroristerna.

SvD skriver om händelsen här.

Copyright Niklas Carlsson © 2013