Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Arabvärlden : USA: Dödsstraff att hålla i upphittad ammunition
Jag hörde på p1 imorse att USA har börjat med en ny metod för att döda motståndare i Irak. De lägger ut ammunition och vapenattrapper, väntar på att någon Irakier plockar upp dem och skjuter då ihjäl vederbörande. Jag förstår tanken, men det är helt absurt. Om jag var vanlig civilist i ett land som Irak, och råkade hitta vapen och ammunition skulle jag säkert överväga att ta dem bara för att kunna försvara mig och min familj i inbördeskrigets kaos – utan att ha något samröre med de olika stridande grupperna. Det känns väldigt hårt att införa dödsstraff på att plocka upp och hålla i ammunition man hittar nånstans.

Det kan ju nämnas att detta hemliga tillvägagångssätt avslöjats i en rättegång mot amerikanska soldater som försökt placera vapen på irakier de skjutit ihjäl, för att på så sätt komma undan med att ha mördat civila medborgare.

Copyright Niklas Carlsson © 2013