Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · citat : Bra Per!
Min gamle (nåja) filosofiprofessor Per Bauhn har idag en bra debattartikel på SvD Brännpunkt, där han argumenterar för att vi måste värna om rätten att publicera sådant som kan stöta sig med en religion. Självklart handlar det i detta fall om Lars Vilks muhammed-rondellhund.

Han har en bra poäng i att de som kräver inskränkningar i vår yttrandefrihet själva är beroende av yttrandefriheten för att framföra sina protester – i det gamla Sverige fanns det inte utrymme för religiösa minoriteter att uttrycka sitt missnöje.

Han avslutar bra; ”Om fundamentalister känner sig marginaliserade, så är det helt i sin ordning. I ett fritt samhälle bör de vara marginaliserade.”

Copyright Niklas Carlsson © 2013