Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · jobb : Skoldebatten rasar vidare

Jepp, jag fick in ett inlägg på SvD:s debattsida Brännpunkt idag. Inlägget kan läsas här alternativt kan man titta på hela tidningssidan som pdf här. Jag argumenterar för att skolans problem kanske inte ska lösas med mer pengar/fler lärare/lägre kunskapskrav; istället kanske det är dags att prova en ny pedagogisk metod – utomhuspedagogiken.

För övrigt har SvD en bra ledare idag också, om att tidigare chefen för Högskoleverket Sigbrit Franke för regeringens räkning ska ta fram ett nytt förslag på hur lärarutbildningen kan förbättras. Jag måste nog kontakta henne och föra en dialog om att få in utomhuspedagogiken som obligatoriskt ämne på lärarutbildningen.

Copyright Niklas Carlsson © 2013