Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Centerpartiet : utspel idag

Utspelet vi gjorde idag (som jag skrev om igår) blev lyckat. Det var en träff mellan ettorna på centerns riksdagslistor i Kalmar län, Kronobergs län och Jönköpings län – Anders Åkesson, Eskil Erlandsson och Margareta Andersson. Tillsammans gjorde de ett utspel om vägarna i Småland, där de bland annat krävde en tredubbling av underhållspengen för att reparera skadorna efter Gudrun inom ett år. Vidare krävde de en kraftig upprustning av vägarna mellan Kalmar, Växjö och Jönköping. Samtidigt påpekade de att närmare 200 mil vägar stängs av för tung trafik varje vinter i Småland, på grund av att de är i för dåligt skick. Detta vill de ha åtgärdat senast 2010. Dessutom förtydligade de några krav som ställts redan tidigare.

Barometern-Oskarshamstidningen och Vetlandaposten mötte upp i Grönskåra nära gränsen mellan de tre länen, där de skrev om utspelet. Östran ringde upp efteråt för att få underlaget, vilket även P4 Kalmar gjorde (och de har sänt utspelet i lokalnyheterna). Förhoppningsvis kommer p4 i Kronoberg och Jönköping också att hänga på imorgon. Jag är nöjd med resultatet.

Copyright Niklas Carlsson © 2013