Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · bok : Årets bokfynd

Nu har jag gjort årets inköp på bokrean, en av årets höjdpunkter i min mening!

I år blev det en del böcker med praktisk inriktning, eftersom vi köpte kolonistugan förra året. Men naturligtvis blev det några om historia – ett av mina stora intressen.

Årets skörd:

Prismas stora snickarbok Forums stora gör det själv bok Trädgårdarnas ABC Beskärning – trädgårdsexpertens bästa tips och råd Spara i aktier och fonder Vägen till Verdun, av Ian Ousby
Pansarchef under Rommel, av Hans von Luck
Alexander den store, av Arrianos
Muhammed – en biografi, av Karen Armstrong

Det är intressant att se vilken typ av böcker jag inhandlar. Förra året blev det en hel del om personlig utveckling, psykologi, ledarskap och religion. Året innan var det krigshistoria som klart dominerade. Och i år blev det alltså en del ”gör-det-själv-böcker”. Men det smyger alltid in några historiska böcker också.

Årets inköp var ovanligt litet, ungefär halva antalet böcker mot normalt. Det beror dels på att jag tyvärr inte har plats med fler böcker just nu, dels på att min ekonomi är ovanligt skral detta år. Men jag är nöjd ändå.

Copyright Niklas Carlsson © 2013