Open/Close Menu
Vardagsbetraktelser, världspolitik och andra väsentligheter.
Home · Blog · Okategoriserade : Världens främsta demokrati? Angående Bush State of the Union-tal

Inatt höll Bush sitt årliga State of the Union-tal till det amerikanska folket. Det var inget särskilt uppseendeväckande; kriget mot terrorismen ska fortsätta, USA gör allt för friheten, Irans kärnkraftsprogram måste stoppas, skatterna måste sänkas. Det enda som var lite nytt i talet var väl att Bush talade om att oljeberoendet måste brytas och ersättas med alternativ så som vätgas och kärnkraft. Inte huvudsakligen av miljöskäl dock, utan snarare av strategiska orsaker. Men det allra mest uppseendeväckande utspelade sig utanför Capitol Hill. Fredsaktivisten Cindy Sheehan, vars son dog i Irak 2004, var inbjuden av en demokrat att vara åskådare vid Bush tal. Hon anlände till Capitol Hill iklädd en t-shirt med en slogan mot krig. Hon arresterades! Hon arresterades av polisen och fördes bort i handfängsel. Enligt CNN sitter hon fortfarande fängslad och hotas med upp till ett års fängelse! Demokrati? Högst tveksamt…Så fungerar det alltså i ”världens främsta demokrati”. En t-shirt med ett kritiskt budskap räcker för att man ska slås i bojor, släpas bort och riskera fängelse. Land of the free, home of the brave…

Copyright Niklas Carlsson © 2013